Rárós Fesztivál 2013 - Litke

Date: 2013.07.25-28.
Venue: Országosan

Rárós Fesztivál
Hagyomány, ami most kezdődik!

A Rárós Fesztivál nem egy ma született fesztivál, már 1979-ben Rárós Napok néven működött fesztiválként, ami 2013. július 25-28. között Litke és Mihálygerge térségében éled fel újra Célunk, hogy mindenki számára élvezhető és emészthető módon adjuk át a múlt és a jelen zenei és kulturális értékeit, hogy Müller Péter Sziámit idézzük, amikor meghallotta a fesztivál alapeszméit: „Erre a fesztiválra már évek óta szüksége volt az országnak!”.

Idén tavaszra a fesztivál mérete minden várakozást és előzetes tervet felülmúlt, fellépői és programjai számát tekintve kb. a negyedik-ötödik legnagyobb fesztivál lesz idén Magyarországon.

A Rárós nagyszínpadon csütörtökön a nyolcvanas évek alternatív ikonjai lépnek fel: Balaton, ef Zámbó Happy Dead Band, Ági és a Fiúk, illetve Müller Péter Sziámi and Friends, ahol egy időben a színpadra lép Deák-Bárdos Ágnes, ef Zámbó István és Bornai Tibor is, helyenként URH, Kontroll és AE Bizottság számokat is előadva.

Péntek a Magyar Rock Napja: Felkai Miklós gitárpárbaja, ős P-Box, Piramis, MobilMánia és Dinamit, amikor két fellépőt emelnénk ki: Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról 40 éves jubileumi előadása és 23.30-kor magyar rocktörténeti pillanat: Németh Gábor (Dinamit együttes, MaRock) szervezésében számtalan magyar rockzenész és énekes előadásában, megállás nélkül közel 20 ikonikus rockszám fog elhangozni (például terveink szerint újra együtt lesz a színpadon Zsöci és Donászy Tibor az EDDA-ból).

Szombaton a magyar zene örökzöldjei lépnek fel: KFT, Deák-Bill Gyula, Bikini, majd az estét a 30 éves R-Go koncertje zárja.

Vasárnap a kortársak közül fellép Anna and the Barbies, Kowalsky meg a Vega, Péterfy Bori és a Love Band, Depresszió, majd a fesztivált Caramel zárja a sportcsarnokban tavaly bemutatott szimfonikus koncertjének fesztivál verziójával.

A népzenei színpadot várhatóan a Felszállott a páva szakmai csapata szervezi és vezényli le, illetve helyet kaptak a magyar nóta sztárjai is (Bokor János, Nógrádi Tóth István, Tarnai Kiss László), akiket Buffó Rigó Sándor és zenekara kísér (100 tagú cigányzenekar vezető prímása és zenészei).

A komolyzenei színpadon Pintér Péter, Balázs Fecó, Varga Miklós vagy éppen Szakcsi Lakatos Béla és Kathy-Horváth Lajos lépnek fel.

A Borsétány közel 100 borászattal, a Művészdomb többek között a szentendrei festőművészek (ef Zámbó István szervezésében) vagy éppen a művészeti graffiti (Petkya és Sándor Péter szervezésében) jelenlétével várja a látogatókat, míg a Sátorvárosunkban számtalan civil társadalmi szervezetnek biztosítunk teret és bemutatkozási felületet.

Az irodalmi színpadon fellép Vámos Miklós és Bornai Tibor duettje vagy éppen Karafiáth Orsolya is.

A Beach az elektronikus zene kedvelőinek ad szórakozási lehetőséget, ismert és bemutatkozásra váró magyar DJ-kel, koktélpultokkal és jelentős hangerővel kedveskedve.

Megemlítenénk még az Amatőr Bandák Versenyét, ahol amatőr zenekarok nevezhetnek saját zeneszámokkal. Minden indulót publikálunk a honlapunkon és a legjobb 18 együttes – melyet szakmai zsűri válogat- élő fellépési lehetőséget kap a Rárós Nagyszínpadon.

Ezen felül lesz egy Rárós kisszínpad, melyre kulturális programok szerveződnek, például amatőr színházi előadások, gyermekműsorok, táncház, stb., ráadásul 12 év alatt a belépés ingyenes.

A Rárós Fesztivál egy új hagyomány kezdete, ahol önálló, független civil önkéntesek tesznek kulturális és általános értékeink megújításáért, és örömmel várunk mindenkit, aki nyitott ezen gondolatokra.

Rárós Fesztivál – hagyomány, ami most kezdődik!

Jegyárak:
Napijegy: 3990Ft 06.15-ig
Bérlet: 11990Ft  06.15-ig

Helyszín:
Rárós szabadidőpark - Litke