Tennis Classics Budapest 2013

Date: 2013.12.03.
Venue: Papp László Sportaréna Budapest

Már biztos, hogy 2013. december 3-án lesz a tenisz rajongók régóta várt rendezvénye.

A valaha élt legragyogóbb teniszjátékosok adnak randevút egymásnak és Magyarország teniszbarátainak évről-évre. 2013. december 3-án a Papp László Budapest Sportaréna néhány órára újra a tenisz szentélyévé válik.

A jubileumi, ötödik Tennis Classics igazán fergetegesre sikerült, köszönhetően a résztvevőknek és persze a több ezer nézőnek, aki megtisztelték a sztárokat a jelenlétükkel.

VISSZAADHATATLAN

Ferrer, Tsonga, Haas, Baghdatis, Rafter és Wilander december 3-án a Papp László Budapest Sportarénában a 6. Tennis Classics-on.

Öt új, hazánkban eddig sosem látott sztár és egy régi ismerős lesz a 6. Tennis Classics vendége 2013. december 3-án a Papp László Budapest Sportarénában. A belépőjegyek szeptember 10-től elővételben kaphatók.

Az a sok ezer teniszrajongó, aki évről-évre megtölti a Papp László Sportaréna lelátóját megszokhatta, hogy a Tennis Classics folyton megújul. Idén sem lesz ez másként, a december 3-án immár hatodik születésnapját ünneplő sportesemény ismét meglepetéssel várja mindazokat, akik a múlt és a jelenkor legjobb teniszezőit szeretnék kézzelfogható közelségből látni.

Taróczy Balázs versenyigazgatónak hat olyan játékost sikerült Budapestre csábítanunk, akik közül ötöt még sosem láthatott a hazai publikum és mind-mind meghatározó alakjai a teniszvilágnak.

Pat Rafter a szerva-röpte játék egyik utolsó nagy egyénisége számos történelmi mérkőzésnek volt a főszereplője, eredményei pedig önmagukért beszélnek. Két egymást követő évben is megnyerte az US Open-t, és neki köszönhetően 24 évvel John Newcombe után Ausztrália újra világelső teniszezőt tudhatott magáénak.

Mats Wilander az idei Tennis Classics egyetlen olyan szereplője, aki már járt nálunk. Anno, három évvel ezelőtt a tenisz nagy színpadaira frissen visszatérő Ivan Lendl ellen mutatta meg, milyen kvalitások kellenek ahhoz, hogy minden idők egyik legkeményebb mezőnyében valaki a csúcsra jusson. McEnroe, Connors, Borg, Lendl, Edberg és Becker idejében hét egyéni Grand Slam győzelem, világelsőség, Davis Kupa és számos egyéb trófea méltán emeli Wilandert minden idők egyik legnagyobb teniszezőjévé.

A két legenda összecsapását követően négy jelen kori szupersztár lép pályára, méghozzá úgy, hogy a bemutató mérkőzések helyett versenyt formájában, amelyen a négy játékos egy-egy elődöntő keretében vívja ki a döntőben való szereplés jogát. Őszintén reméljük, hogy a tétmérkőzések egy új, eddig nem tapasztalt élménnyel és izgalommal szolgálnak mindazok számára, akiknek a tenisz nem csak parádés labdamenetekből áll, hanem a kiélezett küzdelem feszültségét, két modern kori gladiátor egymásnak feszülését is szeretnék megélni a lelátón.

Marcos Baghdatis már juniorként a világ legjobbja volt, így csak kisebb meglepetésnek számított, amikor 2006-ban bejutott az Australian Open döntőjébe. A mindenkit magával ragadó egykori junior világelső a felnőttek között is a Top 10 tagja lett és bárhol lép pályára, a szórakozás garantált. A sors külön ajándéka, hogy Budapesten végre találkozhat egykori példaképével, Pat Rafter-rel is.

Tommy Haas harmincöt évesen, ha lehet, nagyobb sztár, mint amikor a kilencvenes évek végén berobbant az élmezőnybe. A német tini 2002-ben már második volt a világranglistán, és egész Németország ünnepelte Boris Becker utódját, amikor egy család tragédia megakasztotta a parádés karriert. Haas azonban nem adta fel, számos sérülés, műtét és kihagyás után immár sokadszor tért vissza a tenisz legnagyobb színpadaira példát mutatva profinak és amatőrnek a sportemberi nagyságból.

Jo Wilfried Tsonga a világ egyik legszórakoztatóbb, legkedveltebb teniszezője, aki Baghdatis-hoz hasonlóan parádés junior karrier után az Australian Openen robbant be az élmezőnybe. A Muhammad Ali-ra megtévesztően hasonlító francia játékos idén már a Top 5-be is bejutott és bárkit képes legyőzni még a legszűkebb elitből is, nem véletlen, hogy sokak szerint neki van a legnagyobb esélye felzárkózni a nagy négyeshez.

David Ferrer a tenisz pitbullja, aki örök példa mindenkinek, arra, hogy akaraterővel, kitartással, küzdőszellemmel és hatalmas szívvel a határ a csillagos ég. A spanyol elmúlt évei páratlan sikerről szólnak - Grand Slam döntő, Masters győzelem és a világranglista harmadik helye. 20 ATP tornagyőzelmével és több mint 500 megnyert profi mérkőzésével David a Góliátok között vívta ki becenevét, ő a "játékosok világelsője".

Természetesen azok sem fognak csalatkozni, akik inkább a különleges, bravúros megoldásokra, mókára vágynak. Az elődöntőben alulmaradt két játékos a két legendás szeniorral kiegészülve ugyanis páros bemutató mérkőzést játszik a döntő előtt.

Jegyárak:
3000Ft, 6000Ft, 9000Ft, 12000Ft, 15000Ft