Szakcsi 70 éves Szakcsi Lakatos Béla koncert

Date: 2013.12.19.
Venue: Madách Színház

Szakcsi Gipsy Jazz - 70 éves Szakcsi Lakatos Béla koncert a Madách Színházban 2013. december 19-én. 

Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz egyik legnagyobb formátumú képviselője. "Mindenfajta zenével foglalkozom, ezért érzem magam a huszonegyedik század zenészének. Ez életem egyik korszakalkotó munkája, mert mostanra találtam meg a saját hangomat. Érzésben el tudtam szakadni az amerikai jazztől. 

A feketék mindig azt mondják, hogy mi őket utánozzuk. Ezzel azért vitába szállnék! Azt gondolom, hogy ami itt hallható, az világzene, a szó igazi értelmében. Számomra a világzene nem az, amikor egy kubai vagy cigányzenész a saját népe melódiáit játssza, hanem a különböző zenei kultúrák és stílusok eggyé olvadása. Nálam most a magyar és cigány elemeket a keleti zene szálai szövik át, de a blues felé is elkalandozom, miközben feltűnnek frázisok Bartóktól, és tagadhatatlan a kortárs zene hatása. Ráadásul mindebből a jazz lüktetése is kihallatszik.”  

Az ünnepi koncerten Szakcsi Lakatos Béla olyan ismert szerzők máveit szólaltatja meg mint Harold Arlen, Irving Berlin, Duke Ellington, Jerome Kern, Consuelo Velázquez és Vukán György.

Vezényel: Győriványi Ráth György

A koncert sztárvendége Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra

 

Jegyárak: 1400 éa 6300 Ft között