Főoldal > Concert > Ennio Morricone filmzenei koncert 2020

Ennio Morricone filmzenei koncert 2020

Ennio Morricone filmzenei koncert 2020

Venue: Papp László Sportaréna Budapest
Date: 2020. 12. 13. ( vasárnap )

TICKETS

Ennio Morricone életműkoncert 2020

Ennio Morricone első sikere Sergio Leone felkészült az Egy maréknyi dollárért című filmhez, aminek a különlegessége volt, hogy Morricone a filmet nem látta csak a forgatókönyvet olvasta, s így született meg a zene. Legtöbben western filmjei kapcsán, abból is a Volt egyszer egy vadnyugat című film zenéje miatt ismerik, ami nem is csoda, hiszen máig az egyik legnépszerűbb filmzene a maga több mint 10 millió eldott példányával. Második helen végzett a TOP200 listán az A jó, a rossz és a csúf, de szintén sokan ismerik az A profi című filmhez írt zenéjét is. Magyar vonatkozásában kiemelnénk, hogy ő írta a Sorstalanság című film zenéjét is. 

A Youtuben is óriási csúcsokat döntenek a filmzenéi. A Dán Nemzeti Szimfónikus zenekar 51 millió megtekintést ért e la Jó, a rossz és a csúf zenéjével, de hazai sikert is említhetünk, hiszen a Volt egyszer egy Vadnyugat zenéjét 5,4 millión hallgatták meg Vásáry Andrétól.

Amúgy filmzenéi mellett dolgozott a Pet Shop Boysszal és labdarógó VB zenét is írt. Neve igazi branddé vált és 90 évesen is még aktívan járta a világot, hogy saját koncertjét vezényelje. Budapesten az Arénában több alkalommal is fellépett. Életében számos díjjal jutalmazták, Oscar díjat azonban csak élete végén kapott.

Halála után 28 filmzenéjével emlékeznek majd a mesterre az Ennio Morricone filmzenei emlékkoncerttel 2020. december 13.-án Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyárak és jegyvásárlás hamarosan!

TICKETS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top