Best of Michael Nyman koncert

Date: 2017.11.06.
Venue: Erkel Színház

Best Of Michael Nyman koncert - 2017. 11. 06. - Erkel Színház, Budapest

A Michael Nyman Band közreműködésével kerül Budapesten megrendezésre a Best Of Michael Nyman koncert 2017. november 9-én az Erkel Színházban.

Mint Nagy-Britannia leginnovatívabb és legünnepeltebb zeneszerzőinek egyike, Michael Nyman munkássága felöleli az operákat és vonósnégyeseket, filmzenéket és zenekari koncerteket. Sokkal több ő, mint pusztán egy zeneszerző: egy előadó, karmester, zenekarvezető, zongorista, szerző, zenetudós és mostanában fotós és filmes. Bár túl szerény ahhoz, hogy „reneszánsz embernek” nevezze magát, féktelen kreativitása és sokoldalú művészete korunk leginkább magával ragadó és legbefolyásosabb kulturális ikonjainak

Egy hosszú és figyelemre méltó karrier ezen állomásán megbocsátható lenne, ha megelégedne azzal, hogy csak üljön a babérjain. De ahelyett, hogy visszatekintene egy élet teljesítményére, amely a Piano (Zongoralecke) című filmhez írt díjnyertes zenéjétől és a”The Man Who Mistook His Wife For A Hat” (A férfi, aki összetévesztette a feleségét egy kalappal) című híres operától kezdve az olyan neves zenészekkel, mint Sir Harrison Birtwistle vagy Damon Albarn, történő csúcsminőségű kollaborációk során át vezet, ő még mindig előre tekint – kitolva a művészetének határait olyan változatos és termékeny kreativitás-robbanással, ami olyan energetikus és kihívásokkal teli, mint bármely új és tekintélyromboló fiatal srácé a grundról.

Tavaly egy új dokumentumfilm premierjére került sor „Michael Nyman Folyamatosan dolgozó Zeneszerző” címmel, mely egy intim portré volt művészeti életéről mint zeneszerző, valamint legutóbbi munkájáról mint filmes és fotós.

Szintén 2010-ben Nyman folytatta együttműködését az úttörő szovjet filmessel, Dziga Vertovval. Januárban Nyman követte a korábbi, A Férfi Mozikamerával (2002) vonalat két film, a „Tizenegyedik Év” (The Eleventh Year) és a „Világ Hatodik Része” (A Sixth Part of the World) megvágásával, mely mindkettő a késői 1920-as években készült. Az MN Records kiadta mindkettőnek a zenéjét CD-n.

Októberben Nyman bemutatta Vertov filmjének alapos, kockáról kockára készített rekonstrukcióját (Nyman Mozi Kamerával), amelyben felvételeket használ saját személyes filmarchívumából, amelyet az elmúlt két évtizedben forgatott, hogy megalkosson egy modernkori kísérleti dokumentumfilm-készítést.

Nem az a típus, aki csak ül az elefántcsont tornyában, naptára tele van nemzetközi turnékkal a Michael Nyman Band-del, valamint egy sor egyedi és megismételhetetlen, különböző művészekkel együtt megvalósuló előadással. Nyman a késői 1960-as években hagyta első lábnyomát a zenei világban, amikor kitalálta a „minimalizmus” terminusát, és húszas évei közepén megkapta egyik legkorábbi megbízását, hogy írja meg a Birtwistle című 1969-es opera librettóját, amelyet a Greenwood Side készített.

1976-ban megalakította saját zenekarát, a Campiello Band-et (most Michael Nyman Band), és több mint 3 évtizeden keresztül a csapat intenzív és kísérletező zeneszerzői munkásságának laboratóriuma lett. Több mint 30 éven át sikeres karriert élvezhetett filmzeneszerzőként is, ez lett az a szerep, amiről az emberek többsége – őszinte sajnálatára – ismeri őt.

Jegyárak / Szektorárak: 6900, 8900, 9900, 11900, 14900 Ft

6 900 Ft Erkélyülés bal, Erkélyülés jobb, Erkélyülés közép
8 900 Ft Erkélyülés bal, Erkélyülés jobb, Erkélyülés közép
9 900 Ft Emeleti oldalpáholy bal 2, Emeleti oldalpáholy bal 3, Emeleti oldalpáholy bal 4, Emeleti oldalpáholy bal 5, Emeleti oldalpáholy bal 6, Emeleti oldalpáholy bal 7, Emeleti oldalpáholy bal 8, Emeleti oldalpáholy jobb 2, Emeleti oldalpáholy jobb 3, Emeleti oldalpáholy jobb 4, Emeleti oldalpáholy jobb 5, Emeleti oldalpáholy jobb 6, Emeleti oldalpáholy jobb 7, Emeleti oldalpáholy jobb 8, Erkély Proscenium bal, Erkély Proscenium jobb, Erkély oldalpáholy bal 1, Erkély oldalpáholy bal 2, Erkély oldalpáholy bal 3, Erkély oldalpáholy bal 4, Erkély oldalpáholy bal 5, Erkély oldalpáholy bal 6, Erkély oldalpáholy bal 7, Erkély oldalpáholy jobb 2, Erkély oldalpáholy jobb 1, Erkély oldalpáholy jobb 3, Erkély oldalpáholy jobb 4, Erkély oldalpáholy jobb 5, Erkély oldalpáholy jobb 6, Erkély oldalpáholy jobb 7, Erkélyülés bal, Erkélyülés jobb, Erkélyülés közép, Földszint bal, Földszint jobb
 
11 900 Ft Erkély középpáholy 1, Erkély középpáholy 10, Erkély középpáholy 11, Erkély középpáholy 12, Erkély középpáholy 13, Erkély középpáholy 14, Erkély középpáholy 15, Erkély középpáholy 2, Erkély középpáholy 3, Erkély középpáholy 4, Erkély középpáholy 5, Erkély középpáholy 6, Erkély középpáholy 7, Erkély középpáholy 8, Erkély középpáholy 9, Erkélyülés bal, Erkélyülés jobb, Erkélyülés közép, Földszint bal, Földszint jobb, Földszint közép, Földszinti középpáholy 1, Földszinti középpáholy 10, Földszinti középpáholy 11, Földszinti középpáholy 12, Földszinti középpáholy 13, Földszinti középpáholy 2, Földszinti középpáholy 3, Földszinti középpáholy 4

14 900 Ft Földszint bal, Földszint jobb, Földszint közép